RADIONYTT.NO

banner.gif

 

P4-konsesjonen skal ut på auksjon

Det kan bli dyrt å sikre seg den nye konsesjonen for riksdekkende radio. I likhet med TV2-konsesjonen vil kulturdepartemntet også auksjonere bort P4-konsesjonen.

P4 Radio Hele Norges konsesjon for riksdekkende, reklamefinansiert radio går ut i 2003, og kulturdepartementet varsler nå at P4-konsesjonen vil bli lagt ut på auksjon, skriver Propaganda.
- P4 konsesjonen vil også kunngjøres på samme måte som TV 2s konsesjon. Men vi har enda ikke tatt stilling til om det vil bli skjerpede krav også til P4, sier fungerende ekspedisjonssjef i Kulturdepartementet, Roy Kristiansen til Propaganda.

 

Det er foreløpig for tidlig for kulturdepartementet å si noe om de vil skjerpe kravene til P4-konsesjonen, men allmennkringkastingsrådet har tidligere kommet med ganske kraftig kritikk av P4,s programprofil. I det siste har kanalen også fått kjeft for å spille lite norsk musikk. P4 har svart i et brev til rådet at de ikke er av den oppfatning at de bryter konsesjonsvilkårene.

 

Konsesjonen for riksdekkende, reklamefinansiert TV2 blir nå lagt ut på auksjon i hele EØS-området, og departementet har sagt at de vil velge den som byr mest blant de aktørene som oppfyller de kravene kulturdepartementet har satt. Ifølge eksperter kan dette betyr flere hundre millioner kroner. det er tvilsomt om radio-konsesjonen kommer opp i noe lignende, men noen titalls millioner kroner må nok de interesserte ut med!

(c)Radionytt.no - 26.09.00 - Kyrre Dahl


NYHETER UTENRIKS INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM

FORSIDEN SMÅPLUKK E-MAIL