I et år der terrorisme og Donald Trump har preget overskriftene er det likevel radio og DAB som har vekket størst interesse hos leserne til Dagbladet.
Det er tydelig at folk er opptatt av radio, i så stor grad at det er et innlegg som uttrykker stor skepsis til DAB er årets mest delte innlegg hos Dagbladet.
– Hvorfor skal vi kvitte oss med 15 millioner helt brukbare FM-radioer for å kjøpe 15 millioner DAB-radioer? Det er overskriften på et innlegg fra Anders Grønneberg i Dagbladet. Han fortsetter med: Hva i huleste skal vi med DAB når vi har internett?
I går ble akkurat dette innlegget trukket fram som årets mest delte innlegg på Dagbladet Meninger. I Innlegget som har fått så mange til å trykke på dele-knappen kan vi blant annet lese:
– Norge er det eneste landet i verden som har bestemt seg for å satse utelukkende på digitale radiosendinger. Ingen andre land skrur av FM-båndet.
– Men hvorfor i all verden må vi ha DAB, spør mange seg, meg inkludert. Norge har et sted mellom 15 og 20 millioner FM-radioer. Plasserer vi dem oppå hverandre, får vi flere skyskrapere: tonnevis med plast og elektronisk søppel.
– Miljøkostnadene er enorme. Men vi får enorme utgifter på nye DAB-radioer. Skal vi kjøpe, la oss si 15 millioner nye radioer for å erstatte de gamle, til en sum av 1500 kroner per stykk. Det blir 22,5 milliarder kroner det.
– Men hva skjer? Jo, i tunneler – det fins det et par av i Norge, ramler DAB-en ut. Det skjer jo for så vidt med P2 og en rekke andre mindre analoge kanaler også. Forlater jeg hovedstaden, på vei ut av byen og hovedveiene, forlater jo også DAB-signalene. DAB-en er jo helt ubrukelig 40 minutter vekk fra Sinsenkrysset.
– Min tidligere kollega, som jeg tror bor i et land som ikke er truet med FM-nedleggelse – det kan faktisk være alle land i hele verden bortsett fra Norge – sa vel det helt riktige: «Norge er et land for spesielt interesserte».
Alt dette er utdrag fra artikkelen, les den selv via linken nedenfor:
Husk at du trenger ikke kaste FM-radioen din! De aller fleste lokalradioer fortsetter på FM i minst 5 år til!
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker
imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt