I en stor undersøkelse i EU-landene om falske nyheter er det tradisjonelle medier som skiller seg ut som de mest troverdige nyhetskildene. Av disse har radio størst troverdighet av 70 prosent av de spurte, TV 66 prosent og aviser 63 prosent. Undersøkelsen er en del av det siste eurobarometeret fra EU-kommisjonen.
Radio skiller seg ut som et medium mange regner som pålitelig i hele Europa. I alle de 28 EU-landene svarte
minst halvparten av deltakerne i undersøkelsen at de stoler på nyhetene og informasjonen de får gjennom radio.
Aller mest i Finland, hvor hele 91 prosent av deltakerne svarte at de enten fullstendig stoler på eller som regel stoler på det de hører på radio. Sverige og Danmark kom også høyt opp her, med henholdsvis 85 og 84 prosent, melder Journalisten.
- Det var litt overraskende for meg, men det må være gledelig for dem som jobber i denne tradisjonelle mediekanalen, sier Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg til magasinet.
Han forteller at Faktisk ofte får henvendelser om noe som er sagt på radio, kanskje særlig fra debattprogrammer som Dagsnytt 18 og Politisk kvarter på NRK P2. Dette har nok mer med personene som deltar enn selve radioprogrammene, tror Egeberg.
Falske nyheter er et stort problem i Europa, mener folk flest, skriver Journalisten. 85 prosent av deltakerne mener falske nyheter er et problem i hjemlandet deres, og 83 prosent mener det er et problem for demokratiet generelt.
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker
imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt