Blant over 400 forslag ble frilansjournalist Tommy Halvorsens plukket ut i navnekonkurransen. Navnet på restauranten i Pressens hus er Frist.
– Et godt forslag som både juryen og restaurantdriver Toma hadde sans for. I vår bransje er vi vant til frister. I tillegg er det jo imperativ-formen av å friste som gir svært gode assosiasjoner, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen. Hun leder konseptgruppen for Pressens hus som i juni utlyste navnekonkurransen.
Restauranten og debattarenaen Frist blir midtpunktet i det nye møtestedet for journalistikk i Norge. Vinteren 2021 åpner Pressens hus i Skippergata midt i Oslo. Pressens hus skal være landets viktigste møtested for diskusjon om journalistikk, ytringsfrihet og mediepolitikk. Elleve organisasjoner og bedrifter vil holde til i huset som skal syde av aktivitet og debatt. Det blir utstillinger, presse-quiz og debattmøter – både av det fysiske og det digitale slaget.
– Vi hadde sans for den dobbelte betydningen som koblet mediebransjen til restauranten. Vi lover å lage et restaurantkonsept som frister både folk i mediebransjen og alle oss andre som bruker medier, sier Øystein Berntsen, leder for konseptutvikling i Toma som skal drive restauranten.
Planen er at Frist på dagtid vil være en kaffebar og på kveldstid vil tilby tapas.
Her er organisasjonene som samarbeider om Pressens hus: Norsk Presseforbund, Fagpressen, Faktisk, Institutt for Journalistikk, Landslaget for lokalaviser, Mediebedriftenes Landsforening, Norsk Journalistlag, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Redaktørforening, NTB og SKUP.
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker
imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt