Omkamp om FM-slukking i Sveits

07.06.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Utenriks

Et borgerinitiativ har samlet inn nok underskrifter til å kreve folkeavstemning om DAB i Sveits


Foto: Kyrre Dahl/erdetmulig.no

Det så lenge ut til å være klart for FM-slukking i Sveits, som det andre landet etter at rikskanalene i Norge slo av sine FM-sendere i 2017. Men, nå har motstanden mot FM-slukking økt i Sveits.

Det folkelige iniatitvet Rette UKW ( Bevar Fm ) har samlet inn 50 000 underskrifter i protest mot FM-slukkingen og i Sveits er det nok til å kreve en folkeavstemning om saken, melder radionytt.se.

Innsamlingen av underskrifter ble startet av Roger Schawinski, sjefen og gründeren for den kommersielle stasjonen Radio 1 i Zürich. Schawinski beskrives av enkelte kilder som en radiolegende i Sveits.

Men, han har fått støtte på høyt nivå. Også tidligere medieminister Doris Leuthard går inn for å bevare FM, til tross for at hun som minister jobbet for en slukking, melder radionytt.se.

Den digitale lyttingen er høy i Sveits. 41 % av lyttingen skjer på DAB, 27 % skjer på FM, mens hele 32 % av lyttingen skjer via TV eller internett. Halvparten av bilene er fortsatt ikke utstyrt med DAB+.

Etter planen skal statskanalene slå av sine FM-sendere i Sveits neste år og de kommersielle i 2023.

- Mer om Utenriks - Følg Radionytt.no på Twitter og FacebookPersonvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.


Nyhetsbrev

Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


Lytt til Nettradio

Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


Radionavn

Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


Lyd og bilde

Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


Radioreklame

Her er lista over de som produserer radioreklame