Hemmeligheten bak P5 Hits

11.06.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Hvordan har de klart å bli like store/ større enn NRK P3?


Elisabeth Carew og Andreas Welle i Frokosthowet - Foto: P5 Hits

P5 Hits er P4-gruppens kanal for unge voksne. I flere uker denne våren har P5 Hits hatt like mange eller flere lyttere enn NRK P3. Kanalen er også større enn Radio Norge og NRK mP3. Internt i P4-gruppen er det bare hovedkanalen P4 som er større.

- Jeg velger å tro at vi har hatt fokus og vært veldig tålmodige og hatt troa på det vi har lagd, over lengre tid. Det sier programsjef Espen Thorpe i siste utgave av Radionytt Podcast.

P5 Hits spiller listebasert musikk fra 2000-tallet og fram til i dag, og får mye gode tilbakemeldinger på musikken: - Vi bruker mye tid og ressurser på musikken. Vi har mange musikktester som vi tester på eksterne panel, i løpet av ett år. Vi har musikkmøter og involverer redaksjonen i musikk, forteller Thorpe.

Programsjefen forteller også at P5 Hits bruker mye tid på profiloppbygging, slik at lytterne skal bli kjent med stemmene de hører. - Så bidrar programlederne våre veldig til suksessen som P5 har om dagen, sier han.

Morgenshowet er et satsingsområde for P5 Hits: - Hvis du har et appellerende morgenshow så vil du klare å trekke lyttere gjennom dagen, sier Thorpe, men påpeker at de også har programledere og fokus på resten av dagen.

Kanalen er nå en ren riksdekkende kanal men startet som lokalradio i de største byene. Historien om suksessen bak P5 Hits kan du høre i Radionytt podcast. Der får du også høre hemmeligheten bak Powerintros, som du kan høre mye av på P5 Hits. Hør nedenfor

 • Si din mening på: Facebook - Radionytt
 • Vil du lytte til P4-gruppens kanaler: LYTTE.NO - P4-GRUPPEN Ekstern lenke • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame