Annonse

Radio er troverdig, viser ny rapport

22.06.2021 - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Mange har tiltro til det norsk radio presenterer, viser fersk rapport. Også de kommersielle radionyhetene fremstår som troverdige ifølge Reuters Digital News Report.


Skjermbilde fra Reuters Digital News Report

Nyhetene på NRK troner øverst i troverdighet på den ferskeste utgaven fra Reuters Digital News Report, men P4 og Radio Norge kommer også greit ut i troverdighet.

83 % av befolkningen anser nyhetene fra NRK som troverdig, bare ni prosent svarer at de ikke tror på det som blir sagt på NRK. Dette gjelder både radio og TV.

Nyhetene fra de kommersielle aktørene kommer også greit ut, med 65 % som anser P4 som troverdig og 61 % som tror på Radio Norge. Det er bare 12 og 13 % som svarer at de ikke tror på radionyhetene fra våre kommersielle riksaktører.

På bunn i troverdighet kommer nettsteder som document.no og resett.no, der 43 % og 50 % av de spurte mener at man IKKE kan tro på det som blir skrevet av nyheter der.

Det har vært en solid økning i nordmenns tiltro på nyhetsmedier i fjor. Gjennomsnittlig score i troverdighet er 57 %, det er 12 prosentpoeng høyere enn i 2019. 67 % tror på mediet de selv bruker.

NRK er også høyest på listen når det gjelder bruk av medier. 56 % hører eller ser på NRK nyheter minst en gang i uka, 44 % oftere enn 3 ganger i uka. 15 % hører på P4-nyhetene ukentlig, 8 % oftere enn 3 ganger i uka. Radio Norge-nyhetene har en oppslutning på 8 % ukentlig og 4 % oftere, på samme nivå som BBC i Norge.

Her kommer lokale radionyheter godt ut også, med en bruk på 13 % ukentlig og 7 % hører på lokalnyhetene mer enn tre ganger i uka. Det er uklart utfra rapporten om det er det vi kjenner som lokalradio eller om det er både lokalradio og NRK distrikt.

Reuters Digital News Report er i Norge utarbeidet i samarbeid med Universitetet i Bergen.  • Si din mening på: Facebook - Radionytt


    Annonse

  • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.

    Annonse