Solid økning for radio og podcast

28.06.21 - Kyrre Dahl

Radio er blant vinnerne på det ferskeste Mediebarometeret fra Mediebyråforeningen. Og reklame på podcast har økt sterkt det siste året

Mediebarometeret - Skjermbilde fra Mediebyråforeningen.

Radio er opp 32,7 % i årets fem første måneder sammenlignet med samme periode i 2020. Det kommer fram i Mediebarometeret som Mediebyråforeningen utarbeider. Dette er omsetning som går via mediebyråene.

Podcast har det siste året hatt en eventyrlig vekst. I de fem første månedene av 2021 er omsetningen av reklame i podcast hele 123,6 prosent større enn i den samme perioden i fjor.

Lydreklame er så langt i år omsatt for 167,529 millioner kroner, mot 122,794 millioner kroner i fjor, viser tallene fra Mediebyråforeningen.

Generelt fortsetter oppturen i reklameomsetningen via landets mediebyråer i Norge.

Etter årets fire første måneder var oppgangen på 8,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Nå etter fem måneder er oppturen på 18,1 prosent.

– Det er tydelig at mens man på forsommeren i fjor var i starten på pandemien, så ser man nå et klart lys i tunnelen. Vi ser etter all sannsynlighet slutten av pandemien – og vi ser en optimisme som er deretter, sier daglig leder Merete Mandt Larsen i Mediebyråforeningen.

Bare i mai måned i år var oppgangen på hele 62,1 prosent sammenlignet med samme måned i 2020. Omsetningen etter årets fem første måneder landet på 3,89 milliarder NOK mot 3,29 milliarder etter fem måneder i fjor.

Går man tilbake til 2019, som var et år uten pandemi, ser man at omsetningen etter fem måneder via mediebyråene var på 4,28 milliarder NOK. I 2018 var tilsvarende tall etter fem måneder på 4,38 milliarder NOK.

– Vi ser at vi er på vei mot 2019-nivået igjen. Ja, vi ligger snaue 400 millioner NOK etter der vi lå i 2019 da mai var unnagjort. Men farten oppover ser veldig bra ut. Det investeres i mediene nå. Reklameomsetningen har satt fart. Vi har sett det i flere måneder nå. Det er grunnlag for å si at nå har det tatt av – og at vi er i ferd med å ta igjen det meste av det tapte, sier Merete Mandt Larsen.

 • Si din mening på: Facebook - Radionytt • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame