En radiolegende har gått bort

09.08.2021 - Kyrre Dahl

Radiostemmen fra NRK, Jacob Skarstein er død, 100 år gammel.

Mangeårig NRK-journalist Jakob Skarstein sovnet stille inn med familien rundt seg fredag, 100 år gammel. Det opplyser familien til NTB.

Skarstein jobbet i NRK Radio fra 1945 til 1991. I 1966 etablerte han Middagsstunden, også kalt Barnetimen for de eldre, basert på BBC-programmet Home this afternoon. Han drev det i alle år, ofte sammen med Wenche Margrethe Myhre.

Fra 1945 til 1991 var han ansatt i NRKs Bergenskontor (NRK Hordaland), med varierte programansvar. I 1949 rapporterte han fra det nystartede FN i New York. Han var stasjonert ved BBC i England 1952–1954 (den norske avdelingen av BBC World Service) og ledet også NRKs lokalkontor i Vadsø i et år, ifølge Wikipedia.

Skarstein har fått Kongens fortenestmedalje i gull og Meltzerprisen, melder NTB. Han var gift med Inger-Lise Haug Skarstein, som i 1959 ble den første hallodama i NRK.

 • Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side
 • Vil du lytte til NRK Radio?: HØR NRK VIA LYTTE.NO Ekstern lenke • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame