Sveits utsetter FM-slukkingen

27.08.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Det går enda noen år før Norge får følge av andre land i digitaliseringen av radio.


Sveits - Foto: Kyrre Dahl

Det har lenge vært snakk om at Sveits vil slukke sine FM-sendere. I fjor kom det en konkret Nå har det kommet en konkret tidsplan. Den statlige kringkasteren SRG SSR skulle starte slukkingen av sine FM-sendere sommeren 2022, mens de private kommersielle stasjonene skulle følge etter i januar 2023.

Nå er dette utsatt til slutten av 2024, melder radionytt.se. Det er ingen stor dramatikk i avgjørelsen, men man går nå tilbake til den opprinnelige planen. Den digitale lyttingen er på godt over 50 %, FM står for 27 % av lyttingen i Sveits.

Sveits ser dermed ut til å bli det andre landet i verden som slukker FM, sju år etter at rikskanalene i Norge slukket sine FM-sendere. De aller fleste lokalradioene sender fortsatt på FM i Norge, og vil få fortsette der til 2027.

Det har den siste tiden vært litt turbulens rundt FM-slukking i Sveits. Radiogründeren Roger Schawinski har samlet inn 60 000 underskrifter som kan være nok til å kjøre igjennom en folkeavsteming og saken. Det er også motstand mot planene i den franskspråklige radiobransjen, melder radionytt.se.

Det er pr. dags dato ingen andre land som har konkrete planer om å slå av FM, men digital radio står relativt sterkt i bl.a. Storbritannia.

 • Mer om: Utenriks - Arkiv

 • Følg oss:     -  RSS:

 • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame