Norsk podkastdokumentar er i vinden

06.09.2021 - Kyrre Dahl

NRK har fått en rekke nominasjoner til den europeiske kåringen Prix Europa. Hele historien om 22. juli er en av de nominerte.

FOTO: NRK

De fleste kjenner bakgrunnen: En enslig terrorist rystet Norge og verden 22. juli i 2011. Først sprengte han ei stor bombe i Regjeringskvartalet før han dro til Utøya og drepte ungdommer på politisk sommerleir. Dette utforskes i NRK-serien "Hele historien om 22. juli", som er tilgjengelig på NRK Radio.

Denne serien er nå nominert til Prix Europa i kategorien Radio Documentary. Det er en serie i 8 deler produsert av Line Alsaker og Kjetil Saugestad:

- Norsk podkastdokumentar er i vinden, sier Kjetil Saugestad i en kommentar. - Vi er jo glade for at vi har passert nåløyet inn til hovedkonkurransen og er med å konkurrere mot det beste fra europeisk podkast/radiodokumentar. Gledelig at VG også er med fra Norge med Dukkemannen, produsert av Svarttrost, sier Saugestad til radionytt.no.

I kategorien Radio Fiction har NRK fått to nominasjoner til Prix Europa: - Det stemmer at to produksjoner i kategorien Radio Fiction er nominert fra NRK. Litt morsomt er det at den ene «En virkelig kvinne» av Heidi Linde er produsert av Radioteatret (Episode 5 : Child Freedom, Radio fiction series) og den andre: 803 av Robert Næss er produsert av Lyddrama NRK. (Single radio fiction programmes), forteller Gunhild Nymoen som er leder for NRK Audiodrama.

- Det er en glede og en ære å være nominert til Prix Europa, det er en av de viktigste festivalene for radiodrama/fiksjon for lyd å være med på. Vi vant første pris for beste europeiske radiodrama-serie i 2020, håpet om å nå høyt opp i år også er absolutt til stede, sier Nymoen til radionytt.no

Les mer om nominasjonene her i denne saken: Åtte norske nominerte, fire fra radio

 • Mer om: NRK - Arkiv

 • Følg oss:     -  RSS: • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame