Annonse

Radio har størst tillit i Norge og i Europa

09.09.2021 - Kyrre Dahl

Radio er mediet som nyter størst tillit i befolkningen i Norge, og i 23 andre europeiske land, viser fersk undersøkelse.


Grafikk: EBU

83 % av den norske befolkningen har tillit til radio. Det viser undersøkelsen Trust in Media in EU 2021, som EBU har offentliggjort. Norge ligger dermed på en delt tredjeplass med Island, og det er bare i Danmark (87%) og Sverige (85%) at tilliten til radio er større.

Radio ser ut til å ha mest tillit blant folk i Nord-Europa, mens tilliten er lavest i land som Albania og Bosnia Hercegovina. I gjennomsnitt har radio tillit blant 58 % av den europeiske befolkningen.

Nordmenn har generelt stor tro på det som står, vises eller kan høres i tradisjonelle medier. 80 % tror på det papiravisene forteller dem og det er den høyeste andelen tillit i hele Europa. 79 % svarer at de har tillit til det de ser på TV

Da er det verre med troverdigheten for internett og sosiale medier. I Norge er det 64 % som ikke har tillit til det de finner på internett og hele 90 % er skeptisk til opplysninger de finner på sosiale medier.

Rapporten fra EBU har funnet noen interessante koblinger, blant annet er det tydelig at tilliten til radio og TV er paralell med hvor stor pressefriheten er i et land. Norge scorer høyt også på dette.

Et annet perspektiv er at radio har langt større tillit enn både politiske partiet, regeringen og parlamentet. Kun det millitære og politiet nyter større tillit enn radio på europeisk nivå i denne undersøkelsen.

Ser man på tilliten til alle medier samlet er det overraskende stor variasjon. I alle land er det mindre enn 40 % som sier de kan helt sikkert tro på det de hører, leser eller ser. Norge kommer her midt i bunken fordi det er svært mange som svarer at de har middels tillit til media.

  • Mer om: Diverse - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse

  • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.

    Annonse