Annonse

Varsler rettslige skritt mot Misjonen på P4

10.09.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Ronny Alte reagerer sterkt på at han ble kalt nazist i humorprogrammet Misjonen på P4. Han varsler både PFU-sak og rettslige skritt.


Misjonen på P4 - Foto: P4-gruppen

Det var forrige fredag at Atle Antonsen og Johan Golden i Misjonen kom inn på Ronny Alte, i forbindelse med Facebook-gruppen Oljebrølet, som han har vært aktiv i.

I omtalen av Alte sa Golden og Antonsen bl.a.: "Ronny Alte, Norges mest kjente nazist. Også kjent fra Pegida, Sian og nordisk motstandsbevegelse. Alt hvor menneskehat finnes, har han en finger med i spillet"

– Jeg ble faktisk både sjokkert og fysisk uvel. Jeg ble kvalm før jeg ble forbannet over at slikt skam sendes på luften uten noen form for sensur, sier Ronny Alte til Tønsbergs Blad.

Alte har tidligere vært involvert i organisasjoner godt ut på høyresiden, som Norwegian Defense League, men har etterpå tatt avstand fra ideologien:

– Påstanden om at jeg er nazist faller på sin egen urimelighet. Jeg er høyrepopulist og ønsker økt demokrati, likestilling og dømmer ingen på grunn av hudfarge. Det har jeg aldri gjort, sier Alte til Tønsbergs Blad.

Alte forteller at det er aktuelt både å fremme saken for PFU og også rettslige skritt.

P4 bekrefter at de har fått en henvendelse fra Alte, men sier til avisen at de ikke ønsker å kommentere saken i offentligheten.

Misjonen sendes på P4 fredager kl. 10. I omtalen av programmet heter det: "Som seg hør og litt bør blir det to kraftsalvede fredagstimer med fasitbasert oppsummering av siste ukes nyhetsbilde. Dette ispedd svært subjektive dog rettledende ytringer om både dette og ikke minst hint. Kanskje mest det siste. Dette er ikke satire. Dette er Nusatire."

  • Mer om: P4-gruppen

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse

  • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.

    Annonse