Annonse

Fortsatt solid økning for lydreklame

21.09.21 - Kyrre Dahl

Etter de åtte første månedene er økningen på hele 35 % for lydannonser. Det kommer fram i Mediebarometeret fra Mediebyråforeningen.

Illustrasjon - Foto: Pixabay.

Tallene fra Mediebarometeret viser en vekst på 18,8 prosent i medieomsetningen via landets mediebyråer etter at årets første åtte måneder er unnagjort.

Lyd, som nå er både radio og podcast, øker med 34,5 prosent sammenlignet med første åtte måneder i fjor. Det er investert 282,9 millioner kroner i lyd så langt i år, mot 210,4 millioner i samme periode i fjor.

Totalt er det blitt investert 6,07 milliarder kroner i mediene i årets åtte første måneder. Tilsvarende i fjor etter like mange måneder var på 5,11 milliarder NOK. I 2019 var tilsvarende tall på 6,09 milliarder NOK.

Det betyr at man nå nesten har hentet seg inn til 2019-nivå, som var året før koronasituasjonen, går det fram av en pressemelding fra Mediebyråforeningen.

Digitale medier er nå blitt den største reklamebæreren i Mediebarometeret til Mediebyråforeningen. Etter åtte måneder i 2021 har digitale medier 43,6 prosent av all reklameomsetningen via mediebyråene. Det er over 2,6 milliarder NOK – og en økning på 30,1 prosent i forhold til samme periode i fjor.

TV har så langt i år hatt en oppgang på 17,2 prosent sammenlignet med tilsvarende åtte måneder i fjor. Tradisjonell TV har en andel av reklameomsetningen totalt på 35,5 prosent. Hittil i år er det solgt TV-reklame for 2,15 milliarder NOK.

 • Mer om: Økonomi - Marked

 • Følg oss:     -  RSS:


  Annonse

 • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.

  Annonse


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame