Annonse

Stadig flere lytter på juleradio

20.12.2021 - Kyrre Dahl

Radiokanalene som er dedikert til julemusikk fortsetter sin fremgang i uke 49, men veksten avtar, viser tall fra Nielsen.


Illustrasjon - Foto: Pixabay

Det har blitt en tradisjon at store og små radioaktører tar fram egne kanaler med kun julemusikk de siste ukene og månedene før jul. Årsaken er åpenbar, de trekker lyttere.

Allerede i november gjorde P7 Klem Julekanalen og Radio 24-7 Kos Juleradioen seg bemerket på lyttertallene som Nielsen utarbeider hver uke. Nå er tallene for uke 49 kommet og vi er definitivt inne i desember.

Fortsatt er NRK P1 og P4 de to største radiokanalene i landet, men P7 Klem er nå landets tredje største radiokanal med 8 % daglig oppslutning, opp fra 7,2 % uka før.

P 24-7 Kos har relativt sett enda større vekst og Juleradioen til Bauer landet på 4,9 % i uke 49. Det er opp 0.8 prosentpoeng fra uka før og betyr at Juleradioen er større enn både Radio Norge og NRK P3.

NRKs julesatsing gir ikke like mye av seg, men NRK Klassisk Jul har de to siste ukene ligger over 2,0 % i oppslutning, mot normalt under, mens NRK Super Jul er mer enn dobbelt så stor som normalt, med en oppslutning på 1,3 %.

Sammenligner man med i fjor hadde P7 Klem Julekanalen noe høyere oppslutning i uke 49 ( 9,1 % ), mens P24-7 Kos Jul var lavere (4,3 %). I fjor gikk lyttingen på julemusikk enda noen hakk opp i de siste dagene før selve julefeiringen startet.

  • Mer om: Diverse - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse