Annonse

Sjakk med Jon Almaas og Heidi Røneid

20.12.2021 - Kyrre Dahl

Podkasten «Sjakkademiet» er en av de nyeste podkastene på strømmetjenesten Podme – her gir programlederne Jon Almaas og Heidi Røneid, kjent fra NRKs sjakksendinger, lytteren tips til hvordan bli bedre i sjakk.


Logo - Foto: Sjakkakademiet

– Jeg blir hekta på sjakk og spiller mye på mobil og ser videoer på nett. Men jeg savnet en sjakk-podkast jeg kunne høre på mens jeg kjører bil eller går tur med hunden, og slik ble Sjakkakademiet til, sier Jon Almaas.

Magnus Carlsen har nettopp blitt verdensmester i sjakk, som inspirerer flere til å ta fram sjakkbrettet.

– Nå i julen er det mange som spiller sjakk med familien, og som blir frustrert når de ikke vinner. Men hvis du kjenner til noen forholdsvis enkle huskeregler i sjakk kan du bli veldig mye bedre på kort tid. I Sjakkademiet får du disse huskereglene og målet er at du skal lære nok til å slå den selvgode svogeren din som tror han er smartest fordi han vinner i sjakk, sier Heidi Røneid.

Podkasten er delt inn i seks episoder, som tar for seg alt fra åpningen til når du skal slå en brikke og hvordan skape kunst på brettet.

– Jeg har selv gått opp 100 ratingpoeng etter at vi begynte å jobbe med denne podkasten, så her er det mye å lære både for de som kan reglene, men ikke har spilt så mye, og for de som har spilt en god del på nett og med venner. Og endelig finnes det en podkast som gjør deg bedre i sjakk, samtidig som du går tur eller kjører bil, sier Almaas.

Sjakkademiet er finnes eksklusivt på Podme og alle de seks episodene i serien er publisert.

  • Mer om: Diverse - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse