Annonse

En unik måte å lage podkaster på

08.06.22 - Kommentarer

Lyden av liv! Det var overskriften på en sesjon på Nordiske Mediedager med Joakim Førsund. Sindre Møllerhaug kommenterer

Joakim Førsund på Nordiske Mediedager. Foto Sindre Møllerhaug /Radionytt.no.

Joakim Førsund jobber i Gyllendal som produserer podkaster for NRK. Han vil se meningen med innhold. Ofte spør han om hvorfor folk gjør det som de gjør. Spørsmålene han stiller er om ting som han lurer på selv.

Det han gjør er å ta opp masse intervjuer uten altfor mye mål og mening. Han finner et stille sted og tar opp mange intervjuer, gjerne av 10-12 stk sentrale personer.

Å kartlegge livene til folk er krevende. Måten det gjøres på er å gjøre en stor research-jobb etterpå og lage tidslinje over hvordan livet til de han intervjuer har vært. Det blir mye klipping og redigering, menhan vil være åpen og ikke ha alt klart på forhånd. De fleste andre ville hatt alt klart på forhånd som ville tatt mye kortere tid.

Grunnen til at Joakim Førsund velger å lage podkaster på denne måten, er at da blir jobben mye mer spennende og podkastene blir mer spennende å høre på.

Etterhvert sitter han igjen med en episode og lager manus med voice-over. Dette er tidkrevende. Innsikten i sakene som han lager podkaster om kommer ofte veldig sent, og da må han ut igjen og ta opp nye intervjuer.

Han mener at podkastverden åpner for lange og dype historier og samtaler. På en måte blir stedet han møter folk, til podkastene.

  • Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug, ivrig radioentusiast fra Haugesund.

  • Her finner du flere: Kommentarer

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse