Annonse

DAB meningsløst uten lokalradio

05.09.22 - Kommentarer

Jeg håper lokalradioene overlever de neste årene, kommenterer Sindre Møllerhaug

Foto: Privat.

Det har ikke vært tvil om at DAB har vært en kostbar overgang for lokalradioene. Ikke koster det bare å bygge ut, men det koster også å drifte senderne. Samtidig fortsetter man med FM for å nå ut til flest mulig og klare å omsette nok reklame til å dekke alle utgiftene som følger med å drive lokalradio. Selv om DAB er i vinden, takket være tvang, betyr det ikke at man får flere lyttere på DAB enn man gjorde med FM. Ikke alle lytterne har blitt med i overgangen og kanalutvalget av rikskanaler alene på DAB har vært mye større.

Det begynner å bli en del år siden lokalavisene begynte å ta betalt for tilgang til artiklene i sine nettaviser. At folk fortsatt vil betale for lokale nyheter, til tross for sosiale medier og strømmetjenester, viser interessen som er for lokalt innhold. Å lese om hva som skjer der folk bor og ferdes. Uten stor nok interesse ville ikke leserne betalt for å få tilgang.

På lokalradio vil det være lokale stemmer og dialekter om hva som skjer i hjembyen. Det er derfor jeg har hørt så mye på lokalradio. Ikke bare når jeg er hjemme, men også når jeg reiser til andre byer. På en måte blir lokalradio mer personlig når du får høre om ting som skjer nær deg. På riksradio er det snakk om ting som skjer forskjellige steder i landet.

Jeg håper lokalradioene overlever de neste årene, tross denne kostbare overgangen. For meg ville DAB vært meningsløst uten lokalradio.

  • Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug, ivrig radioentusiast fra Haugesund.

  • Her finner du flere: Kommentarer

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse