Annonse

Radiodager 2022 er i gang

20.10.22 - Kyrre Dahl

Radio gjør det bedre enn andre medieplattformer. Det kom fram under åpningen av årets store radiokonferanse.

Radioledere i debatt på Radiodager 2022. Foto: Tor Erik Schrøder

Det var Kultur og likestillingsminister Annette Trettebergstuen som sto for den offisielle åpningen av Radiodager 2022. Hun hadde mye pent å si om radiom blant annet pekte hun på at totalkonsumet av lyd øker.

Hun mener også at radio gjør en spesielt viktig jobb i å rekruttere unge mennesker til de seriøse mediene og journalistikken og at radio er viktig for å bekjempe falske nyheter og konspirasjonsteorier.

Hun fikk en god del medhold av analysesjef i NRK, Kristian Tolonen. Han bekreftet i sitt foredrag under åpningen at radio har stor tillit blant befolkningen, Det er bare papiravis som har større troverdighet.

Tolonen kunne også fortelle at radio for første gang får mer oppmerksomhet enn TV blant forbrukerne. Tallene viser 83 minutter lytting på radio daglig mot 80 minutter forbruk av TV. For begge deler er det en nedgang, men TV synker fortere enn radio.

I Radiolederdebatten møttes som vanlig radiosjefene. Der kom det blant annet fram at apper og mobil blir stadig mer viktig for radiobransjen men at DAB er fortsatt den mest brukte plattformen. For å sikre fremtiden mente Kristoffer Vangen fra Bauer Media at det burde være plikt til å ha distribuere radio på IP, slik det er plikt til å ha DAB-radio i bilen. Tilgjengelighet er veldig viktig.

Da er det en utfordring at det er et utall apper for lyd, men Kenneth Andresen fra P4-gruppen mente at det fortsatt vil være viktig å ha sine egne apper fordi det er der man treffer lytterne og kan tilby dem ekstra tjenester.

Det er ikke så vanskelig å rekruttere unge, men det koster penger. Det sa Aslak Skretting, styreleder i Norsk lokalradioforbund, Andresen fortalte at de siste rekrutteringene i P4 kommer fra NRK.

Det store temaet under radiolederdebatten var podkasten med Sophie Elise som NRK nylig har satset på. Særlig P4 var skeptisk til om dette var noe som passet inn i allmennkringkastingsoppdraget til NRK. Ikke overraskende forsvarte Cathinka Rondan fra NRK satsingen.

Og åpningen ble avsluttet med å gi Årets Hederspris til Berit Hedemann, NRK, for hennes lange karriere innen radio.

  • Mer om: Konferanser

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse