Annonse

Norkring selger seg ut av Belgia

Radionytt.no: 08.11.2023 - Kyrre Dahl

Telenor selger Norkrings sendervirksomhet i Belgia, til en overraskende lav pris.


Sendernett i Belgia. Foto: Norkring Belgia

Investeringsselskapet Cordiant Digital Infrastructure, med base i skatteparadiset Guernsey, overtar selskapet Norkring België, fra Telenor (75 %) og fra Participatiemaatschappij Vlaanderen (25 %) for et beløp på 5,25 millioner euro. Det melder RadioWereld.nl.

Norkring Belgia ble grunnlagt i 2008 gjennom privatiseringen av senderparken og sendetårnene til allmennkringkasteren VRT. Totalt eier Norkring Belgia 25 kommunikasjons- og kringkastingsmaster, inkludert den store masten i Sint-Pieters-Leeuw nær Brussel, den høyeste strukturen i Belgia på 325 meter.

I tillegg har Norkring også lisens for de to nasjonale kommersielle DAB+-nettene og drifter også disse. Norkring eier også et nettverk for digital bakkenett i Flandern.

Det er påfallende at Cordiant kun betalte 5,25 millioner euro for Norkring Belgia, mener RadioWereld.nl. I 2008 solgte VRT 49 % av aksjene i kanalparken sin til Norkring Telenor for 9,8 millioner euro. Et år senere ble de resterende 51% solgt til Telenor og Participatiemaatschappij Vlaanderen.

Infrastrukturen ble da verdsatt til rundt 20 millioner euro. På den tiden drev selskapet også FM- og DAB+-nettverkene til VRT.

  • Mer om: Utenriks - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse