Annonse

Sveriges Radio lager lydbok av Jon Fosse

Radionytt.no: 28.11.2023 - Kyrre Dahl

Hvert år sender Radioföljetongen i Sveriges Radio en lydbok av årets nobelprisvinner i litteratur. I år er det norske Jon Fosse.


Jon Fosse. Foto: Tom O Kolstad, TT.

Det er romanen "Morgen og kveld" som nå skal gjøres om til lydbok på svensk og den har premiere på SR P1 1. desember kl. 11.35. Alle avsnittende er tilgjengelige samme dag i Sveriges Radio Play.

– På redaktionen startade ett febrilt läsande och omläsande av Fosse i samma stund som beskedet från Svenska Akademin kom. Valet föll till slut på romanen ”Morgon och kväll”, en känslostark berättelse om livets början och slut, sier producent Mia Gerdin.

Fosse tar oss med til et barns fødsel i en enkel fiskerstue, en gutt som skal hete Johannes. I bokens andre del er Johannes gammel och dør til slutt. Begge hendelsene bærer på tro og tvil og menneskets forsøk på å forstå det vidunderlige. Alt i det mest norske av norske landskap, på Vestlandet.

Oversetter er Urban Andersson og oppleser er Maria Hedborg, kjent fra bl.a. Backateatern i Göteborg, opplyser SR i en pressemelding.

  • Mer om: Utenriks - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse