Annonse

Juleradio større enn hovedkanaler

Radionytt.no: 03.01.2024 - Kyrre Dahl

I uke 51 var julekanalene til Bauer og P4-gruppen begge større enn hovedkanalene. Samtidig var det for første gang på lenge over 3 millioner nordmenn som lyttet på radio daglig.


Foto: Peggy Marco/Pixabay

Allerede etter uke 48 kunne radionytt.no melde om stor fremgang for de dedikerte julekanalene som spiller non stop julemusikk. I uke 51, som var siste uke før julaften, tok det helt av både for P7 Klem, P24-7 Kos og den totale lyttingen. Alle tall er hentet fra Nielsens PPM-målinger.

P7 Klem, som er P4-gruppens juleradio, hadde en daglig oppslutning på 11,7 % i uke 51, mens hovedkanalen P4 "bare" hadde 11,5 %. Julekanalen hadde en økning på 1,7 prosentpoeng fra uka før, for hovedkanalen var det en mindre øking på 0,5 prosentpoeng.

Bauers juleradio, som går under kategorien P24-7 Kos, slo helt knockout på sin søsterkanal. Juleradioen opplevde en daglig oppslutning på 5.9 % i uke 51, 2023. Hovedkanalen til Bauer, Radio Norge, måtte nøye seg med en oppslutning på bare 4,8 %.

NRK har også lansert to julekanaler, NRK Klassisk Jul og NRK Super Jul. NRK Klassisk har vel knapt nok noen gang hatt flere lyttere og landet på 2,1 % daglig oppslutning i uke 51. NRK Super gjorde også et godt hopp oppover og landet på 1,8 % daglig oppslutning. Ikke så store tall som de kommersielle, men generelt langt flere enn "vanlig".

Den totale lyttingen gikk også opp i uke 51 til 63,7 %. Det er en solid radiouke og for første gang på lenge betyr det at over 3 millioner nordmenn lyttet på radio, mer spesifikt: 3,06 millioner daglige lyttere.

Med all den fremgangen er det vanskelig å finne noe negativt, men NRK P3 skiller seg ut. Oppslutningen om P3 har gått jevnt og trutt nedover og landet i uke 51 på bare 2,9 %. Det gjør ungdomskanalens lineære signal bare litt større enn NRK Klassisk. NRK mP3 har en lignende trend og 2,8 % oppslutning i uke 51.

  • Mer om: Lyttertall - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse