Annonse

Radikal omlegging av danske Radio 4

Radionytt.no - 03.05.2024 - Kyrre Dahl

Den danske rikskanalen Radio 4 kutter vekk nesten alle sine nåværende programmer og erstatter dem med nye i en dramatisk endring av profil.

Sportstudio. Foto: Radio 4

Radio 4 er en privat allmennkringkaster finansiert over skatteseddelen. Kanalen, som overtok etter Kanal 24syv, mottar hvert år 100 millioner Dkr. Lyttertallene har stort sett bare gått nedover siden de overtok frekvensene.

Ved nyttår overtok Nikolai Thyssen som ny sjefsredaktør og daglig leder. Han har nå iverksatt dramatiske endringer. Allerede i april ble 17 medarbeiddere sagt opp, i all hovedsak i redaksjonen. Det er også fjernet tre administrative stillinger, melder Mediawatch.dk..

Til høsten skal Radio 4 relanseres med ny sendeplan. Da forsvinner 24 av dagens 31 programposter. Det er bare 7 som får være med videre, som Mathias Helts Talkshow, Nattevagten og I frontlinjen. Det er uklart hvor store besparelsene blir.

- Det er ikke fordi programmene i seg selv ikke var superfine, men i den sendeplanen de inngikk, kunne de ikke lykkes, sier Thyssen til Mediawatch.dk. Hovedelementene i den nye sendeplanen skal være mer live-sending og sterkere fokus på podkast.

De programmene som stenges ned er i all hovedsak magasinprogrammer som hverken passer som live-radio eller podkast. De nye programmene vil få større sendeflater så det blir ikke 24 nye programmer.

  • Mer om: Utenriks - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse