Annonse

Radio DJ oppfordret til å skyte statsminister

Radionytt.no - 17.05.2024 - Kyrre Dahl

En programleder på en lokal radiokanal i Belgia oppfordret lytterne til å skyte landets statsminister, Alexander De Croo. Det gikk ikke upåaktet hen.

Alexander De Croo. Foto: EU

En programleder i Belgia, som ikke er navngitt, kom med et mildt sagt sjokkerende utspill denne uka. Bakgrunnen for saken er at den slovakiske statsministeren Robert Fico ble utsatt for et attentat onsdag. Han ligger alvorlig, men ikke livstruende, skadet på sykehus.

Dette fikk en programleder på den lokale stasjonen Waregem 1, i byen Waregem i Flandern, til å komme med følgende utsagn:

- Til alle dere som har vurdert å skyte Alexander De Croo men ikke har våget fordi mannen er bevoktet. Du kan nå se at det er mulig å skyte en statsminister. Gå for det!

Uttalelsen eksploderte raskt i sosiale medier og radiostasjonen var raskt ute med en beklagelse og har sparket den aktuelle programlederen med øyeblikkelig virkning.

Statsministerens kontor anmeldte uttalelsen til politiet som rykket ut til radiostasjonens lokaler for å snakke med programlederen. Saken er nå under etterforskning, men radio DJen er ikke arrestert, melder VRT News. Programlederen sier selv at det bare var en spøk.

  • Mer om: Utenriks - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse